Gnctur

Konya Sağlam Turizm Nakliye Tarım Ve Hayvancılık Tic. Ltd. Şti.

Konya Çıkışlı Doğu Karadeniz Rüyası Turu (2 Gece Konaklama)

Konya Çıkışlı Doğu Karadeniz Turu ile Karadenizin Doğal güzelliği ve tarihiyle büyüleştiği…
  • Batum (Piazza Meydanı & Midia Heykeli & Ali Nino Heykeli & Batum Meydanı)
  • Yayla (Gito & Badara & Huser & Karaester & Pokut & Şimşir Ormanı & Zilkale & Palavit Şelalesi)
  • Artvin (Borçka & Karagöl)
  • Trabzon,Rize,Batum,Artvin
  • Trabzon ( Sürmene Bıçak Atölyesi & Çay Fabrikası & Bahçesi & Uzungöl & Kom Kafe & Tarihi Kiremitli Köprü)
  • Rize (Rize bezleri & Fırtına Deresi & Ayder Yaylası & Gelin Tülü Şelalesi & Tar Deresi Bulut Şelalesi & Mucidin Yeri & Çamlıhemşin)

       Tur Programı

Konya da belirlenen duraklardan siz değerli misafirlerimizle GNCTUR'un Eğlenceli ve Konforlu Otobüsleri İle Karadeniz Rüyası Turu yolculuğumuza başlıyoruz. Molalar eşliğinde sabah saatlerinde Artvin’e varıyoruz. Artvin’de alacağımız kahvaltımızın ardından gezimize başlıyoruz.

       1.Gün

Sarp sınır kapısındaki geçiş işlemlerimizi tamamladıktan sonra GÜRCİSTAN – BATUM turumuz için aracımızdaki yerlerimizi alıyoruz rehber eşliğinde Roma döneminden kalan en son Osmanlılar tarafından kullanılan Gonio Kalesini panoramik olarak görüyoruz. Batum şehir merkezine devam ederken Bayburt’tan doğup Batum sınırlarına kadar devam eden Çoruh Nehrini görüyoruz. Batum şehir merkezine gelerek tarihi Orta Camii, Poseidon Anıtı, Tiyatro Meydanı, Medea Heykeli, Ali-Nino Heykeli, Alfabe Kulesi ve meşhur dönme dolabı, İzmir saat kulesini ve yeni oluşturulan yüzüyle Avrupa Meydanı gezilerimizi yapıp alışveriş için vereceğimiz serbest zaman sonrasında Batum Turumuzu tamamlıyor ve Sarp sınır kapısından çıkış işlemlerimizin ardından aracımıza geçerek profesyonel rehberimizin anlatımları eşliğinde fırtına deresine doğru haraket ediyoruz. Öğlen saatlerinde fırtına vadisine varıyoruz. Zipline rafting gibi extra hizmetlerden faydalanmak ve öğlen yemeğimizi yemek için Akasya restauranta geçiyoruz. Buradaki aktivite zamanımızın ardından aracımıza geçerek doğa harikası çay bahçelerinin ve fırtına deresinin çağlama sesleri eşliğinde kendimizi doğaya teslim edip ayder yaylasına doğru hareket ediyoruz. Ayder hiçbir zaman yayla olarak kullanılmamıştır, Ayder'i Hala Vadisi'nde yaşayanlar dinlenme amaçlı kullanmışlardır. Bölge halkı, Hala köyünden yaylalarına (Kavrun, Ceymakçur, Paákçur) göç ederken Ayder'de kaplıcada dinlenirler. Araştırmacı Metehan Mollamehmetoğlu, Ayder'in 1900'lü yıllarda bölge insanının dinlenme yeri olarak kullanılmıştır. Hala Vadisinde yaşayanların kullandıkları Ayder, Aşağı Çeymakçur ve Yukarı Ceymakçur adlı üç yayla vardır.Bölge sakinleri yakın zamana kadar Ayder'i yayla olarak kulanırlardı. Turizmle beraber Ayder yaylası turizm ve eğlence merkezi oldu. Ayder Yaylası’na konumlanmış olan Gelin Tülü şelalesi, Kaçkar zirvelerinden beslenmiş Kavron Deresine müthiş bir ivme ile düşer. Samistal, Ayder ve Hazindak yaylalarının birbirinden ayırmış olan Kuzey ve Güney cephesinde yer alan dağlarından doğmuş olan şelalenin ana kaynağı, yükseklerde erimiş olan kar kümeleri. Şelalenin bulunmuş olduğu konumdan seyretmiş olduğunuz yayla manzarası, muhteşem fotoğraf karelerine imza atıyor. Yaklaşık 1500 metrekarelik dik akışta süzülmüş olan şelale, 1320 metre irtifada yer alır. Ülkenin en uzun şelalesi olma özelliğiyle bilinen Gelintülü Şelalesi Ayder Yaylası’nın üst kısmında yer alan Huser Yaylası’nda konumlanmış noktada sizleri bekliyor. Şelaleye ismini, suyunun akarken adeta bir gelin duvağına benzemesinden alır. Profesyonel rehberimizin keyifli anlatımı sonrası daha güzel anılar biriktirmek için serbest zaman veriyoruz.Serbest zamanımızın ardından otelimize geçerek akşam yemeğimizi yiyip bir sonraki gün için istirahat ediyoruz.


Kahvaltı: Belirlenen Restoran - Set Menü veya Açık Büfe Olarak Alınacaktır. Tur Ücretine Dahildir.
Öğle Yemeği: Fırtına Deresi - Akasya Restoran / Açık Büfe Tur Ücretine Dahil Değildir.
Akşam Yemeği:
 Otelimizde Set Menü veya Açık Büfe Olarak Alınacaktır. Tur Ücretine Dahildir.


      2.Gün

Rize’ den herkese günaydın Sabah otelden alacağımız kahvaltının ardından, otel önüne gelen yayla araçlarımıza geçerek extra yayla gezimize başlıyoruz. Kaçkar Dağları’nın eteklerinde kalabalıktan uzak kalıp, doğanın eşsiz güzellikleriyle baş başa kalmak için ideal çok sayıda yayla bulunur. Handüzü, Çağrankaya, Vaşa, Petran, Demirkapı(Homeze), Sivrikaya, Anzer, Ovit, Gölyayla, Sal, Pokut, Hazindağ, Samistal, Golezana, Palovit, Elevit, Amlakit, Çat, Verçenik, Haçivanak, Aşağı Kavron, Yukarı Kavron, Ambarlı, Kito. Yayla hayatı Haziran ayının başından Eylül ayının ilk haftasına kadar sürüp giden üç aylık bir dönemi kapsar. Yaylalar insanların birbirini, bereketi simgeleyen gülsuyu ile ıslatması anlamına gelen ve coşkuyla kutlanan bağbozumu bayramı “Vartavor” şenlikleriyle ünlüdür. Horon ve sisli manzaralar, yayla yaşamının vazgeçilmezlerindendir.

Sal Yaylası :

Çamlıhemşin ilçesinde 2002 m rakımlı, geleneksel ahşap evleri ile otantik özelliğini koruyan manzaralı bir yayladır.

Pokut Yaylası :

Çamlıhemşin İlçesi’nin güneyinde, Fırtına ve Hala derelerinin oluşturduğu vadiler arasında yer alan yayla, orman üst sınırı civarında 2032 m. Yükseklikte yer alırlar. Doğa yürüyüşü yapmak ve dinlenmek için ideal bir ortam sergileyen yaylalar, zengin biyolojik çeşitliliklerinin yanı sıra emsalsiz bir sivil mimari yapıya sahiptir. Çamlıhemşin İlçesi’ne 15 km mesafede bulunan yayla özgün mimarisiyle ilgi çekicidir. Sisli manzaraları ve otantik ahşap evleri yaylaya masalsı manzaralar sunar.

Samistal Yaylası :

Çamlıhemşin ilçesinden 2508 m yükseklikte bulunan yayla sal şeklindeki büyük taş kütlelerinden oluşan ve geçmişi eskiye uzanan yöresel mimari özellikleri ile dikkat çeker.

Elevit Yaylası :

Çamlıhemşin ilçesinde 1884 m rakımda bulunur. Yayla daha çok gurbetçiler tarafından yaz aylarında ziyaret edilmektedir. Konaklama imkanı bulunan yaylanın geleneksel yayla evleri de ilgi çekicidir. Elevit yaylası horonları ile ünlü olması nedeniyle Ağustos aylarında yapılan şenlikleri ile de dikkat çeker. Başta yaban keçisi olmak üzere Karadeniz'e özgü diğer yabani hayvanlar da bulunur.

Aşağı ve Yukarı Kavron Yaylaları :

Kaçkar Dağları eteklerinde kurulu yaylalardan olan Yukarı Kavron Yaylası 2267 m, Aşağı Kavron Yaylası da 1953 m rakımda yer alır. İki yayla arasında yaklaşık 1,5 km mesafe bulunmaktadır. Yeme-içme ve konaklama imkanı bulunan yaylanın yaz aylarında turizm potansiyeli oldukça yüksektir. Kaçkarlara yapılacak yürüyüş ve tırmanışların son çıkış noktası olma özelliğindedir. Aynı zamanda Kaçkar bölgesi göllerine yapılan yürüyüşlerin de en çok kullanılan başlangıç noktasıdır.

Huser Yaylası:

Rize’nin en yüksek rakımlı yaylasıdır. Yaylanın yüksekliği 2400 metredir. Huser yaylası o kadar yüksektir ki, bu yayladan diğer bütün yaylaların manzarasını görebilirsiniz. Oldukça yüksek bir konumda bulunduğundan ötürü bu yaylada bulutlara dokunma şansına da sahipsiniz.

Zilkale:

Bölgenin en dikkate değer eserlerinden birisidir.Fırtına Deresi’nin batı yamaçları üzerine kuruludur. Kalenin üzerinde inşa edildiği sarp kaya kütlesi denizden 750 metre, dere yatağından yaklaşık 100 metre yüksekliktedir. Kale; dış surlar, orta surlar ve iç kaleden meydana gelir. Dış kalenin kapısına kuzeybatı yönündeki patika bir yolla ulaşılır. Bir teras yardımıyla orta surlar seviyesine çıkılır. Buradan ikinci bir kapı yardımıyla kale içerisine girilir. Orta kale içerisinde üç önemli yapı bulunur. Bunlar muhafız binası, şapel ve baş kuledir. Kulenin dört katlı olduğu duvarlardaki hatıl izleri ve kiriş deliklerinden anlaşılmaktadır. Duvarlar üzerinde doğu (vadi, manzara) yönünde kemerli pencereler, diğer taraflarda mazgal delikleri bulunmaktadır.

Şimşir Ormanları:

Şimşir Ağacı; Şimşirgillerden olup yaprakları hep yeşil kalan bir süs bitkisidir. Şimşir ağaçları dünyada en sağlam ağaç olarak da bilinir. Şimşir kaşık ve tarak yapımında kullanılır. Bahçelerde süs bitkisi olarak da yetiştirilir. Çoğunlukla sık dallı bir çalı, bazen 10 metreye kadar boy salan bir ağaçtır. Çiçekleri yeşilimsi sarıdır. Meyvesi ve yaprağı mersine benzer. Yaprağının tepesi siyahtır. Bu ağacın kerestesinden de faydalanır. Türkiye'nin tek yaşlı Şimşir Ormanı olan Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) koruma altına alınması gereken 200 ekololjik bölge arasında gösterilen Rize'nin Çat Vadisi’ndeki şimşir ağaçları kuruma tehlikesi ile karşı karşıya. Bunun sebebi ise Sibiryadan ithal edilen kömürün nakliyesi sırasında mantar hastalığının çevreye yayılıp ağaçlara zarar verdiği belirlendi.

Tarihi Kemer Köprüler:

Rize'nin deniz seviyesinden 2000 metre yüksekliğe ve 50 metrelik bir mesafeye ulaşan topografyası oldukça dik yamaçlar ortaya çıkarır. Yükseklerden denize hızla dökülen akarsular derin vadiler açarlar.Akarsu vadilerinin geçip konutlara,yaylalara ve tarım alanlarına ulaşmak için çok sayıda köprü inşa edilmiştir.Böylelikle kentgenelindeki taş kemer köprü mimarisi oldukça gelişmiş durumdadır.Bölgesel iklimin etkisiyle kısa sürede yıpranan köprüler sık onarım görmüşlerdir.

 Ekstra gezimizin ardından Trabzon’a geçip istirahat ve yemek için otelimize geçiş yapıyoruz.


Kahvaltı: Otelimizde Set Menü veya Açık Büfe Olarak Alınacaktır. Tur Ücretine Dahildir.
Öğle Yemeği: Yayla- Set Menü veya Açık Büfe Olarak Alınacaktır. Tur Ücretine Dahil Değildir.
Akşam Yemeği: Otelimizde Set Menü veya Açık Büfe Olarak Alınacaktır. Tur Ücretine Dahildir.


       3.Gün

Trabzon’dan herkese günaydın Dileyen misafirlerimiz ile extra tur dahilinde Karaester yaylasına gidiyoruz. 2300 metre rakımı ile bulutları aşıp yeni bir zirve ile tanışıyoruz. O muhteşem gölün manzarası ile yeşil doğanın bütünleştiği manzaradan asla ayrılmak istemeyeceksiniz. Buradaki serbest zamanımızın ardından araçlarımıza geçerek Uzungöl’e geliyoruz. Uzungöl deniz seviyesinden 1090 metre yükseklikte bulunur ve ahşap evler, sarp ormanlar, eşsiz göl manzarası adeta bir kartpostal görüntüsü verir. Aracımıza geçerek Uzungöl’e veda ediyoruz. Bu mükemmel manzarayı da geride bırakarak bir diğer noktamız olan tarihi Kiremitli köprü 1935 yılında ahşap kütüklerden yapılmış ve o zamanlarda araç ve hayvanların geçişi için kullanılan bu köprü adeta doğanın bir parçası olarak karşımıza çıkıyor. Burada birbirinden güzel fotoğraflar çekip anılarımıza birkaç kare daha ekliyoruz. Bu tarihi köprüye veda edip çay fabrikasına geçiş yapıyoruz. Dem Çay Fabrikasında elimize bir makas alıp kendimizi yeşilliklere bırakıyoruz. Çay toplama bahçelerinin ferahlatıcı manzarasını ve sofralarımızın vazgeçilmezi çayın tarihini öğreniyoruz. Muhteşem çay bahçeleri manzarasında çayımızı yudumlayıp bizim için yapılan horon gösterisini izliyoruz. Kısa bir alışveriş molamızın ardından aracımıza geçerek bir sonraki durağımız olan sürmene bıçak otölyesine geçiş yapıyoruz. Binlerce yıllık el sanatı kültürünün devam ettiği ve ünlü Sürmene bıçaklarının hangi aşamalardan geçerek yapıldığını öğreniyoruz. İçimizden bir misafirimiz keskinlik ve dayanıklık testi yaptıktan sonra alışverişimizi tamamlayıp öğle yemeğimiz için belirlenen Restoran’a geçiş yapıyoruz. Öğle yemeğimizin ardından araçlarımıza geçerek orduya doğru yola çıkıyoruz. Kybele çikolata fabrikasına geçerek birbirinden eşsiz çikolataları tadımlıyoruz. Hep beraber denizin sıfır noktasına oturup kahvelerimizi içip turumuz hakkında istişare ediyoruz. Kahve molamızın ardından teleferik alt istasyona varıp teleferikle Boztepe’ye çıkıyoruz. Boztepe’de birbirinden eşsiz fotoğraflar çekinip bu eşsiz manzaraya kendimizi teslim edip tüm kötü enerjilerden arınıyoruz. Burada turumuzu tamamlıyoruz ve dönüş yolculuğuna geçiyoruz.

Karadeniz Rüyası Turumuzu sizlerin hafızasında kalacak onlarca hatıraları ardımızda bırakarak turumuzu tamamlıyoruz başka bir organizasyonumuzda görüşmek üzere vedalaşıyoruz, Gençlik Gezileri Tur Operasyon ve Şatış ekibi olarak bizleri tercih ettiğiniz için Teşekkür ediyoruz.

Saygılarımızla…


Kahvaltı: Otelimizde Set Menü veya Açık Büfe Olarak Alınacaktır. Tur Ücretine Dahildir.
Öğle Yemeği: Trabzon- Set Menü veya Açık Büfe Olarak Alınacaktır. Tur Ücretine Dahil Değildir.
Akşam Yemeği: Dinlenme Tesisi- Set Menü veya Açık Büfe Olarak Alınacaktır. Tur Ücretine Dahil Değildir.


      Dahil Olanlar

Lüks Araçlarla Ulaşım⠀⠀⠀⠀⠀
Profesyonel Rehberlik Hizmeti ⠀⠀⠀
2 Gece Otel Konaklaması⠀⠀⠀ ⠀
3 Sabah Kahvaltısı⠀⠀⠀
2 Akşam yemeği⠀⠀⠀⠀
Karadeniz’e Özgü Eğlence Programı
Tur Liderliği⠀⠀⠀⠀⠀
Araç İçi İkramlar⠀⠀⠀⠀⠀
Yurt içi Seyahat Sigortası⠀⠀⠀⠀⠀


      Hariç Olanlar 

Öğle Yemeği
Kişisel Harcamalar
Batum Transfer Ve Giriş Harç Pulu
Programda Belirtilen Ekstra Hizmetler (ops)



DAHİL OLANLAR:
Lüks Araçlarla Ulaşım⠀⠀⠀⠀⠀
Profesyonel Rehberlik Hizmeti ⠀⠀⠀
2 Gece Otel Konaklaması⠀⠀⠀ ⠀
3 Sabah Kahvaltısı⠀⠀⠀
2 Akşam yemeği⠀⠀⠀⠀
Karadeniz’e Özgü Eğlence Programı
Tur Liderliği⠀⠀⠀⠀⠀
Araç İçi İkramlar⠀⠀⠀⠀⠀
Yurt içi Seyahat Sigortası⠀⠀⠀⠀⠀

HARİÇ OLANLAR:
Batum Giriş Harç Pulu
Batum Transferi ⠀
Öğle Yemeği
Kişisel Harcamalar
Programda Belirtilen Ekstra Hizmetler (ops)

EK BİLGİLER

Rezervasyon esnasında kesinlikle koltuk numarası sözü ve garantisi verilemez.
Turumuzu yeterli çoğunluk sağlanmaması durumunda iptal etme hakkımız saklıdır.
Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
Mücbir sebeplerden (hava, yol, ziyaret yerlerindeki yoğunluk vb.) ve ya misafirlerimizin rehberimizin verdiği zamanlamalara uymamaları sebebiyle tur programımızda yazdığı halde gezilemeyen yerlerden firmamız kesinlikle sorumlu değildir.
Turlarımızda katılımcı sayısına göre araç çıkartılmaktadır. (18 Kişiye kadar Mercedes Sprinter, 19-30 Kişiye kadar Sultan/Prestige, 30-46 kişiye kadar Mercedes Travego/Neoplan/Man araçları kullanılmaktadır.) Turlarımızda kullanılan araçlar D2 belgeli turizm paketli araçlardır.

   NOT:  
   Batum'a geçmek için 18 yaş altı çocuklar anne ve babasıyla beraber geçebilir.  
   Anne yada babasında bir kişi yok ise muvafakatname alması zorunludur.   
   Batum'a geçişlerde her yaş grubu için yeni kimlik kartı ve kimlik kartında fotoğraf zorunludur.  
   Batum'a geçemeyen misafirlerimizin sorumluluğu firmamıza ait değildir.    





İPTAL POLİTİKASI:
Tüm tur programlarında tur hareketine 30 gün kalana kadar turu satın alan kişilerden kaynaklanan iptallerde ödenmesi zorunlu vergi, harç ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar hariç olmak üzere, ödediği ücretin tamamı katılımcıya iade edilir. Tur hareketine 30 ile 15 gün kalana kadar yapılan iptallerde ödenmesi zorunlu vergi, harç ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar hariç olmak üzere, katılımcıya toplam tur bedelinin %30'u iade edilir. katılımcının o ana kadar ödediği ücret %50 ’ nin altındaysa aradaki fark kendisinden tahsil edilir. Harekete 15 günden az kala yapılan iptallerde toplam tur bedelinin iadesi yoktur.